top of page
Talvipäivä

Suomalainen talvipäivä 2011

Eri puolilla  Suomea 11 museota dokumentoi keskiviikkona 2. päivä helmikuuta 2011 suomalaisten perheiden elämää ja arkipäivää. Dokumentointi oli osa Suomalainen talvipäivä -hanketta. Nautelankosken museo dokumentoi lietolaisen eläkeläispariskunnan päivän havainnoimalla ja valokuvaamalla perheen kotona sekä niissä paikoissa, joissa sen jäsenet asioivat päivän aikana. Myöhemmin perhettä vielä haastateltiin.

Suomalainen talvipäivä -nykydokumentointihanke on osa Suomen kulttuurihistoriallisten museoiden TAKO- eli tallennus- ja kokoelmayhteistyötä. Talvipäivä–dokumentoinnissa tallentui monipuolinen otos eri puolilla asuvien eri-ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten elämästä yhtenä arkisena keskiviikkona. Materiaali talletettiin perhettä dokumentoineen museon kokoelmiin, mutta tulevaisuudessa se tulee olemaan muidenkin museoiden käytettävissä.  TAKO-yhteistyön nykydokumentointihankkeiden tuottama materiaali liitetään osaksi Suomi-kokoelmaa, josta muodostuu yhteinen kansallinen tallennekokoelma ja tietopankki.

Suomalainen talvipäivä -hankkeen dokumentoinnissa kertyneestä aineistosta tehtiin yhteinen verkkonäyttely. Näyttely kuvaa esimerkkien avulla, millaista on suomalainen elämä keskellä talvea.

bottom of page