PUNITTU
Punittu on sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan pieni kylä Aurajoen mutkassa Liedon pohjoisosissa. Kylän maat rajoittuvat Kukkarkosken ja Tursaan kyliin. Kylän nimen alkuperä on epäselvä. Se saattaisi viitata vanhaan pakanalliseen henkilönimeen, mutta toisaalta perimätiedon mukaan kylän alkuperäisenä nimenä olisi ollut Puuniittu. Kansantarina kertoo kaskimaassa terhosta versonneesta valtavasta tammesta, joka olisi varjostanut kylän pohjoispuolella olevan Tammentaan maat. Kukkarkoskesta noussut Iki-Turso olisi sitten sivaltanut tammen poikki ja asettunut asumaan Tursaan taloon.
Punittu kuuluu 1500-luvun verotiedoissa ns. ruotsalaisen oikeuden kyliin, minkä perusteella sen on arveltu perustetun myöhäiskeskiajalla, mahdollisesti Rähälän ja Vintalan kylien takamaille. Punittu mainitaan ensimmäisen kerran vuoden 1540 maakirjassa pienehkönä yksinäistilana. 1600-luvun lopulla siitä tuli maaverosta vapaa rälssitila. Ison reduktion yhteydessä tila joutui kruunulle, ja 1700-luvun puolivälissä talo jaettiin Anttilaksi ja Mikolaksi. Talot ovat 1700-luvun lopulla sijainneet vierekkäin mäensyrjässä, mutta Anttilan talouskeskus siirrettiin myöhemmin nykyiselle paikalleen.
Kylän maista lohkottiin 1900-luvun ensimmäisillä kymmenillä useita taloja, joista monet sijaitsivat kylän takamailla. Varsinainen kyläalue on säilynyt nykypäiviin saakka harvaanasuttuna ja metsävaltaisena.