top of page

Lepakon vuosi -taidenäyttely

​

Mikä salaperäinen hahmo vilahti ohi kevätyön hämärässä? Entä mitä hämmästyttävää löytyy metsänreunan autiosta mökistä? Lepakon vuosi on seikkailu lepakoiden maailmaan. Se kertoo lepakoista lähiluonnossamme, ennakkoluulojen ja pelkojen voittamisesta sekä siitä, miten jokainen voi suojella lepakoita, vaikka omalla kotipihalla.

​

Lepakon vuosi -taidenäyttely on esillä Nautelankosken museossa 1.-31.8.2021. Näyttelyyn on koottu Nadja Sarellin kuvituskuvia lasten tarinallisesta tietokirjasta Lepakon vuosi (Mia Rönkä, Thomas Lilley & Nadja Sarell, 2020). Näyttelyyn pääsee tutustumaan museon aukioloaikoina. Nautelankoskenmuseo on avoinna 8.8. asti päivittäin klo 11-17 sekä 9.-31.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-17.

​

Lepakon vuosi -taidenäyttelyssä esille pääsevät kuvittaja Nadja Sarellin värikkäät teokset. Sarell on helsinkiläinen freelance-kuvittaja, joka on paitsi lastenkirjakuvittaja myös tanssitaiteen maisteri. Teatterikorkeakoulusta valmistuttuaan hän lähti Walesiin opiskelemaan lastenkirjakuvitusta. Kuvitustyön ohella Sarell suunnittelee kuoseja kankaista lahjapapereihin, sekä opettaa kuvitusta ja tanssia.

​

Nautelankosken museoon kuuluvaa vesimyllyä on vuosikymmenet asuttanut vesisiippalepakoiden yhdyskunta. Tämä yhdyskunta on auttanut Turun yliopiston ja Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijoita ymmärtämään lepakoiden salaperäistä maailmaa. Taidenäyttely liittyy Lepakot tieteen ja taiteen siivin -hankkeeseen, jonka yhtenä lopputuotteena syntyi koko perheen tarinallinen tietokirja Lepakon vuosi (Sammakko, 2020). Kirjan ovat kirjoittaneet Mia Rönkä ja Thomas Lilley. Hankkeen yhteistyötahoja ovat Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikkö sekä Liedon museo, ja hankkeen rahoitti Suomen kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto.

bottom of page