top of page

Eija tähkäpää:

Minä vähät väritän - taiteilijakirjoja

Näyttely on esillä Lauri Nautelan museon auditoriossa.

Taiteilijakirjalla (artists’ books, livres d’artistes) tarkoitetaan itsenäistä taideteosta, joka yleensä muistuttaa käsintehtyä kirjaa. Teokset ovat usein kirjan muotoisia tai joskus myös laatikoita.

 

Eija Tähkäpää yhdistää taiteilijakirjoissaan kuvanteon, tarinat ja kirjat. Jokaiseen teokseen liittyy tarina tai tarinan alku. Katsoja voi jatkaa taiteilijan aloittama tarinaa ja tulkita kertomusta omalla tavallaan. Tähkäpään teoksissa yhdistyvät käsintehty paperi, tekstit ja kuvat sekä osia vanhoista kirjoista, joille ei enää löydy lukijaa. Näihin on yhdistetty löytöjä, esineitä ja oivalluksia – kuten myös muistoja. Osaa teoksista saa koskea, selata tai ottaa käsiin ja esimerkiksi täristää.

 

Eija Tähkäpää on lietolaissyntyinen taidemaalari ja paperintekijä. Tähkäpää on opiskellut Turun piirustuskoulussa sekä Turun ja Satakunnan ammattikorkeakouluissa. Kuvataideopettajana Lieto-opistossa hän on työskennellyt vuodesta 2007 alkaen. Tähkäpää on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut lukuisiin taiteilijakirjanäyttelyihin ja muihin yhteisnäyttelyihin.

Eija Tähkäpään näyttely Parsittua posliinia oli esillä Myllärintuvan kamjossa vuosina 2005-2007.

bottom of page