Karjalan kannas
Karjalan kannakselle suunniteltiin kolme puolustuslinjaa: Pääasema, joka oli etulinja ja lähimpänä venäläisiä. Se kulki Valkeasaaresta Laatokan rantaan. VT-asema sijaitsi taaempana, ja se kulki välillä Vammelsuu-Taipale Suomenlahden rannalta Taipaleeseen Vuoksen päässä. Viimeinen puolustuslinja ennen Moskovan rauhan 1940 taakse rakennettua Salpalinjaa oli VKT-asema eli Viipuri–Kuparsaari–Taipale -välillä kulkeva puolustuslinja. Näistä VT-asema oli parhaiten linnoitettu kun taas VKT-asema oli lähes koko pituudeltaan ilman kenttävarustuksia. Tällä sivulla ei ole kuvia Karjalan kannaksen siviilikohteista. Joitakin näistä kuvista on evakkosivujen yhteydessä (Kotirintama-palkin alla). Kokoelmiin kuuluu myös joitakin kuvia muun muassa Viipurista. Hankkeen yhteydessä saatiin kuvia pääasiassa Valkeasaaren lohkolta, joka sijaitsi Pääaseman lounaiskärjessä.
Lietolaisia oli Karjalan kannaksella muutamia ennen suurhyökkäystä 1944, pääasiassa sodan aikana palvelukseen astuneina varusmiehinä. Markku Junnila kuului Jalkaväkirykmentti 6:n Tykkikomppaniaan. Rykmentti oli vuoroon reservissä taaempana rakennus- ja linnoitustöissä, vuoroon etulinjassa. Valkeasaaren lohkolla sattui eräänä yönä hälytys, jolloin Junnila ei löytänyt kivääriään. Sen sijaan hän otti käsikranaatteja ja syöksyi muiden perässä taisteluhautaan ja pesäkkeisiin. Etulinjan esteitä lähestyi vihollispartio. Junnila heitti käsikranaatin aina äänen suuntaan kuunnessaan liikettä. Partio tuhoutui asemien eteen. Kranaattien paine tappoi viholliset, joten näiden lumipuvut saatiin ehjinä käyttöön. Partioon kuului venäläisiä, jotka oli komennettu osallistumaan siihen rangaistuksena tehdyistä rikkeistä.Valkeasaaren Mottorin lohkolla Jalkaväkirykmentti 6:n Tykkikomppanian yhden tykin miehistö koetti tuhota panssarintorjuntatykillään vihollisen pesäkettä. Ryhmä sai luvan yrittää kahta laukausta, ennen kuin se vetäytyisi asemasta. Kahden laukauksen jälkeen ryhmä kuitenkin jäi yrittämään tykillään kolmatta laukausta, mutta vihollinen paikansi tykin ja ampui takaisin. Kranaatti osui tykkiin, jolloin kaksi miestä haavoittui.
Suomalaisten asemat Karjalan kannaksella
Pitkäjärvi Karjalan kannaksella. JR 7:n tykkikomppanian miehiä uimassa.
Valkeasaaressa.
Miehiä talvella Valkeasaaren takana.
Välimaastoa Valkeasaaressa. Kuva on kielletty kuva, sillä puolustusasemien, esteiden yms. kuvaaminen oli ankarasti kielletty.
Osuman saanut pst-tykki Mottorissa.
Viihdytyskiertue Karjalan kannaksella.
Naamioitu rakennus Valkeasaaren lähellä.
Jalkaväkirykmentti 6:n juuri ennen suurhyökkäystä 1944 rakentama juhlasali. Sali tuhoutui kranaatin täysosumasta suurhyökkäyksen alussa.